Martin Brand 2013
Martin Brand 2013

Artikel bronnen

 

appie

cip logo

weetlogo

zoeklicht

Bovenstaande logo's bevatten een link naar de website waarvan op deze site artikelen zijn overgenomen.
Indien wij artikelen overnemen gebeurd dit altijd met vermelding van de bron.
Naast dat wij verzamelen wat voor u als lezer kan helpen het geloofsleven op te bouwen, hopen wij hiermee u ook te helpen aan bronnen die u verder kunnen helpen in die gebieden waar uw interesses liggen.
God is geen concurrent van zichzelf en wij nodigen u dan ook graag uit om in uw zoektocht deze andere sites ook te bezoeken.

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Samaritaanse vrouw

Johannes 4:13-14
13Jezus antwoordde en zei tegen haar: Ieder die van dit water drinkt, zal weer dorst krijgen,
14maar wie drinkt van het water dat Ik hem zal geven, zal in eeuwigheid geen dorst meer krijgen. Maar het water dat Ik hem zal geven, zal in hem een bron worden van water dat opwelt tot in het eeuwige leven.

Soms denk ik wel eens dat bovenstaande helemaal niet klopt. Als je eenmaal geproefd hebt van Gods rijke Geest, dan wil je steeds meer en meer. Juist steeds meer honger (en dorst) naar wat God allemaal te bieden heeft. Ik merk dat zelf nu ook weer opnieuw nu de aanbiddingskamer boven klaar is. Steeds meer en meer trek ik daar naar toe. Stille tijd in de ochtend, maar ook in de avonden is het heerlijk om tot rust te komen: aanbiddingsmuziek luisteren, Bijbel lezen of een goed boek over een Bijbels onderwerp. Het wordt steeds aantrekkelijker merk ik.

Aan de andere kant: als je eenmaal deze bron gevonden hebt dan hoef je niets anders meer. Geen dorst meer naar (andere) vervulling van je leven. Niet meer de leegtes op hoeven vullen zoals je die anderen ziet proberen te doen, die zich daardoor verliezen in alles wat de wereld te bieden heeft. Want hoevelen proberen de leegte die ze voelen niet te vullen met hobby’s, tv kijken, geld verdienen, drank, drugs, seks, gamen, telefoon en noem maar op. Nee, die zoektocht is dan over omdat God werkelijk die leegte in je hart kan vullen.

Maar is het dan juist niet zo, dat als je Gods liefde leert kennen en je daardoor ook leifde opvat voor je medemens dat je uit liefde niets liever wil dan dat die ander leert putten uit de bron die wij, jij, ik gevonden hebben.

Ake van Andel

Dit delen:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter